Gadgets

Gadgets voor de hengelsport

Als fanatieke sportvisser maak je gebruik van veel verschillende gadgets. Natuurlijk gebruik je materialen om zo snel mogelijk een mooie grote vis te vangen. maar daarnaast heb je ook speciale gadgets om tijdens het vissen in contact te blijven met je vismaat of om het jezelf zo comfortabel nodig te maken. Wij gaan een paar handige en ook leuke gadgets met je doornemen die jij als vissport liefhebber zeker moet hebben.

Hengels

De echte vissport liefhebber weet als geen ander dat de aanschaf van een goede hengel niet goedkoop is. Toch is dit echt een must. Hengels zijn er in verschillende soorten en maten. Bij de aanschaf is het belangrijk om rekening te houden met het soort vis wat je wilt vangen, welk aas je wilt gebruiken en in welk water je vist.

Vissen, Hengel, Vissen Lokt, Visserij Vak, Rod, Roll

Dobber, lood en een haak

Dobber, lood en een haak zijn extra hulpmiddelen die je nodig hebt om je hengel compleet te maken. De dobber, ook wel drijver genoemd, drijft aan de oppervlakte van het water. Op deze manier kun je zien waar de haak zich bevindt. Wanneer je beet hebt, zakt de dobber onder water. Zo weet jij dat je snel moet handelen om de vis binnen te halen. Het lood maakt de lijn zwaarder. Dit zorgt ervoor dat de vislijn op zijn plaats blijft en dat de lijn gemakkelijker is uit te gooien. De haak wordt gebruikt om het aas aan te bevestigen. De vis wordt uiteindelijk ook gevangen door middel van de haak.

Aas

Aas wordt gebruikt om de vis aan de haak te slaan. Ook op het gebied van aas heb je verschillende mogelijkheden zoals levend aas, aas wat bestaat uit voedsel of kunstaas. Het soort aas hangt af van de soort vis die je wilt vangen.

Visserij, Meer, Costa Rica, Natuur, Water, Rod

Portofoon

Wanneer je samen met een vismaat gaat vissen is het gebruik van een portofoon aan te raden. Het kan namelijk voorkomen dat jullie wat verder uit elkaar de hengel uitgooien. Een portofoon biedt je de mogelijkheid om op afstand in contact te blijven met je vismaat. Dit is handig wanneer één van jullie hulp nodig heeft bij het binnenhalen van een grote vis of wanneer je zelf in het water valt. Natuurlijk is het ook leuk om tijdens het vissen lekker te kunnen ouwehoeren. Dat maakt het samen vissen juist gezellig.

Zitgelegenheid

Een stoel, kruk of zitkist waar je op kunt zitten is tijdens een dagje vissen ook geen overbodige luxe. Op zo’n dag moet je ook even lekker kunnen ontspannen en kunnen genieten van de omgeving. Daarnaast heb je voor de sportvisserij verschillende zitkisten en visstations die je naar eigen wens kunt uitbreiden met lades, vakken, hengelsteunen en meer. Op deze manier heb je alle benodigdheden bij de hand

Tosti-ijzer

Als fanatieke visser is het ook belangrijk om jezelf te voorzien van een goede maaltijd. Met de RidgeMonkey Sandwich Toaster kun je snel en gemakkelijk een heerlijke tosti klaarmaken langs de waterkant. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een kleine camping gasbrander waar je het tosti-ijzer op kunt plaatsen en de tosti op kunt verwarmen.

Categorieën:Gadgets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s