Aas

Wat is de beste voerboot voor het karpervissen?

Zit je graag aan de waterkant en is het uitwerpen van je karperrig niet je beste kwaliteit? Kijk dan eens naar het gebruik van een voerboot. Een groot voordeel van een voerboot is dat je altijd naar de exacte stek kunt varen, direct kunt bijvoeren en je lijn niet in de knoop gooit. In dit artikel vertellen we je welke voerboot geschikt is voor jouw karpervisserij.

De voordelen van een voerboot

Een voerboot is een op afstand bestuurbare boot, die je bij het karpervissen kunt gebruiken om het aas op de juiste plek neer te leggen. Daarnaast kun je er vaak grotere hoeveelheden voer, zoals: boilies, partikels en pellets, mee naar jouw stek brengen. Zo’n boot is dus niet alleen handig bij het vissen, maar ook bij het voeren. Daarnaast beschikken veel voerboten over een ingebouwde sonar zodat je exact kan zien waar je vist en waar de karper zich schuilhoudt.

Het grote voordeel van een voerboot – ten opzichte van uitwerpen – is dat je het aas bij het karpervissen verder en preciezer kunt neerleggen. Ook weet je zeker dat de onderlijn niet in de knoop raakt en dat het voer direct rond de haakaas ligt. Al met al goede redenen om een voerboot aan te schaffen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een voerboot?

Wanneer je een voerboot wilt kopen, raden wij je aan rekening te houden met de gewenste specificaties. Denk hierbij aan de maximale vaarafstand, de grootte van de voerbak, het aantal voerbakken en de betrouwbaarheid van de elektronica. Daarnaast kun je bij onze voerboten uit verschillende extra opties kiezen, zoals: een GPS, dieptemeter, fishfinder en nog veel meer. Goedkopere voerboten – zoals de Baitliner – vormen een prima basis, maar bieden minder opties.

Ook de merken zelf kunnen een groot verschil maken. Zo kan je hier terecht voor alle grote merken, zoals: Boatman, Faas en X2. Van het laatste merk is de goedkopere voerboot Baitliner erg populair.

Wat is de beste voerboot

Wanneer we kijken naar prijs, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid vinden wij bij Karper-droom.be de Boatman voerboot de beste keuze. De voerboot is verkrijgbaar voor €275,- en beschikt over een bereik van 500 meter. De boot is heel eenvoudig te onderhouden en weegt slechts 3 kg. Met een laadvermogen van 1,2 kg kan je genoeg voer meenemen bij het droppen van je rig.

Ben je op zoek naar een voerboot om je karpervisserij makkelijker te maken? Koop dan hier je Boatman Actor voerboot.

Categorieën:Aas, Gadgets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s