Gadgets

Handige tips voor het kamperen

Ga je een weekje vissen of gewoon kamperen voor de lol? Het kamperen kan nog wel eens wat ongemakkelijkheden met zich meebrengen. Met deze tips kan je het kamperen een stuk makkelijker maken en geniet je zelfs van een beetje luxe!

1.      Zorg voor een geschikte tent

Kamperen is voor de één een grote nachtmerrie en voor de ander de ideale vakantie. Slapen en leven in de buitenwereld geeft je de energie en rust waar je als mens enorm van kan genieten. Het slapen in een tent is toch wel even wat anders dan in een goed geïsoleerde slaapkamer. Het is daarom erg belangrijk om een goede tent aan te schaffen. Ga je met meerdere personen kamperen? Dan is een grote familietent misschien wel iets voor jou? Ga je juist backpacken of heb je bij het vissen erg veel uitrusting bij je? Dan is een kleinere en lichtgewicht tent veel meer iets voor jou. Voor advies over de ideale tent kan je altijd terecht bij Vrijbuiter.

kampeertent

2.      Houd muggen op een afstand

Tijdens een lange karpersessie kan het voorkomen dat het stikt van de muggen. Muggen worden aangetrokken door stilstaand water en uitwerpselen van dieren zoals vogels. Ook afval zal een aantrekkingskracht zijn voor deze insecten. Om de mug op een afstand te houden is het mogelijk om jezelf in de smeren met DEET. Een goede muggenlamp is een ideaal bestrijdingsmiddel op de muggen op een afstand te houden. Daarnaast is het slapen onder een klamboe zeer aan te raden.

3.      Houd je kampeerplek schoon

Als je gaat kamperen en je houd er van om in de natuur te zijn, is het natuurlijk ook niet de bedoeling om van je kampeerplek een vuilnisbelt te maken. Houd je afval zo veel mogelijk weg uit de natuur en zorg voor voldoende mogelijkheden om je afval weg te gooien. Een handige prullenbak voor het kamperen is deze Sort & Go afvalemmer van Brabantia. Met deze afvalemmer kan je het afval scheiden van de natuur en deze makkelijk meedragen naar een afvalcontainer.

afvalemmer brabantia

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s