Stekken

De mooiste foto’s van gevangen karpers

Wie regelmatig aan de waterkant te vinden is, weet dat het gebruikelijk is om een foto te maken van de hengelsporter met zijn/haar vangst. Het maken van een foto geeft je natuurlijk de mogelijkheid om op een later moment terug te kijken naar de prachtige vangst en de drill weer te herinneren. Er zijn echter wel een aantal aandachtspunten waar je op moet letten bij het maken van een foto met de vis. Hieronder hebben we wat mooie foto’s voor je geselecteerd en kan je zien waar je op moet letten bij het maken van de foto.

Karper op de foto

Bron: Plazilla.com

Hoe je de karper moet vasthouden

Een foto maken met de karper wil zeggen dat je de karper in een mooie positie moet manoeuvreren. Het vasthouden en optillen van de karper is dan ook een actie die je vooraf goed moet voorbereiden. Je kan de karper namelijk erg beschadigen bij het optillen van de vis. Zorg er altijd voor dat de vinnen vrij kunnen bewegen en je deze niet dubbelklapt. Bij het vasthouden van de vis zou je de vingers achter een vin kunnen plaatsen om goede grip te krijgen en de vis niet te beschadigen. De achterste hand kan het beste onder de staart van de vis geplaatst worden.

karperfoto

Bron: Tackleshop.nl

Welke camera te gebruiken?

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om een foto te maken van je vangst. Dat kan met een professionele camera, een actiecamera of je smartphone. Het makkelijkste is natuurlijk het gebruiken van je smartphone maar dat gaat niet altijd ten goede van de kwaliteit. Bij de nieuwste smartphones van Samsung is de camera inmiddels zo scherp dat de foto’s bijna net zo kwalitatief zijn als de foto’s met een professioneel fototoestel. Let bij het gebruik van je telefoon er wel op dat een horizontale houding van je telefoon invloed heeft op de grootte van de foto en je vis dus ook groter lijkt. Daarnaast is het ook erg handig om een waterdichte Samsung smartphone te gebruiken voor het geval deze uit je handen glipt.

grote karper

Bron: Tackleshop.nl

Categorieën:Stekken

Getagd als:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s