Aas

Hoe gedraagt de karper zich in september?

September is de maand waar de herfst zijn intrede doet in België en Nederland. Dat wil zeggen dat de watertemperatuur zakt en de vis zich anders gaat gedragen. Om ook in september een goede visvangst te realiseren is het noodzaak om goed voorbereid te zijn op de veranderingen van omstandigheden. Hieronder leggen we uit hoe de karper zich zal gedragen bij een lagere watertemperatuur en hoe je om kan gaan met deze veranderingen.

Het gedrag van de karper

De karper is een vis die zeer gevoelig is voor veranderingen met betrekking tot het weer. Wanneer de watertemperatuur zakt zal de vis zich ook anders gaan gedragen en is er een andere tactiek nodig om te vis te verleiden om deze te kunnen haken. September en oktober zijn de twee maanden waarin de temperatuur van het water daalt en de karper rustiger wordt. Hoe kouder het water, des te minder de karper zal eten. Op een warme, zonnige dag kan de vangst heel erg goed zijn omdat de karper zich dan nog wil vol eten voor de winter zijn intrede doet. Na een reeks frissere dagen is het zaak om de karper wakker te schudden en te verleiden. Dan komen de echte skills om de hoek kijken.

Het verleiden van de karper

In de zomer is het karperwater in veel gevallen ten prooi gevallen aan erg zoet aas en voer dat zich door het water heeft verspreid. In de zomer is een zoet aas zeker aan te raden omdat de karper dan actief op zoek is en je de karper dan kan verleiden met een lekker geurtje of kleurtje. Echter, na de zomer is de karper verzadigd en drijft er zo veel zoet aas door het water waardoor de karper zich niet meer aangetrokken voelt tot dit soort voer. Juist in de omslagmaanden september en oktober is het goed om een wat minder zoete boilie te gebruiken of over te stappen op tijgernoten zonder dip. De karper zal dit aas meer waarderen dan een überzoete boilie waar de flavour vanaf drupt.

Een echte aanrader voor september zijn deze Mainline High Impact boilies.

Probeer verschillende aassoorten uit en onthoud dat de karper minder actief is. Veel succes!

Categorieën:Aas

Getagd als:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s