Stekken

Het mooiste karperwater in Nederland

Karpervissen in Nederland

In Nederland zijn er zo veel verschillende soorten wateren waar de karper zich thuisvoelt dat het moeilijk is om te bepalen welk water nou het mooiste is om te karpervissen. Toch hebben we ons uiterste best gedaan om de mooiste karperstekken voor u te vinden en bij deze uit te lichten. Welk karperwater past bij jou?

Boilietip! Dit zijn echte toppers:Mainline High Impact boilies.

Van kanalen tot in de polder, de karper is overal!

Nederland, karperland biedt ontzettend veel mogelijkheden om de hengelsport te beoefenen en een mooie karper aan de haak te slaan. In het verleden moest je naar Frankrijk toe om op een prachtig water (tegen betaling) te vissen op karper maar dat is nu ook mogelijk in Nederland. Zo kan de sportvisser genieten van een aantal prachtige wateren waar de karper in overvloed zwemt en je midden in de natuur je hengeltje kunt uitgooien.

Toch zal de echte sportvisser op zoek gaan naar een natuurlijk karperwater waar het een echte uitdaging is om een vis aan de haak te slaan. Zo zijn er een aantal populaire wateren waar de karpervissen graag naartoe trekt, zoals de Vinkeveense plassen, de Sloterplas of het Weddemeer bijvoorbeeld. De bijna 60 jaar oude Sloterplas biedt een gezond bestand aan karpers boven de twintig, dertig en zelfs 40 pond. Deze plas is een paradijs voor de hengelsporter. Een feestlocatie aan het strand is ook een echte uitdaging voor de liefhebber!

la-chapelle-visvakantie-karper-frankrijk

Kanaalvissen in Nederland

Kanalen zijn er in Nederland genoeg en deze kunstmatige waterwegen bieden een ideale leefomgeving voor de karper. Een kanaal is wel een uitdaging voor de hengelsporten omdat er geen taluten, kuilen of andere natuurlijke objecten aanwezig zijn waar de karper zich graag verschuild. Het kanaal is echter wel weer een goed karperwater om de vis aan te trekken waarbij je vooraf voert. Zo is het Princes Magriet kanaal en het Twentekanaal een populaire plek voor hengelsporters om op karper te vissen.

Het ideale karperwater voor de liefhebber.

Nederland heeft zo veel mooie karperwateren te bieden dat er voor iedere liefhebber een passend water te vinden is. Zo is het erg leuk om je lijntje eens uit te gooien bij de lokale hengelsportvereniging of juist op zoek gaan naar een grotere uitdaging op een groot water of kanaal. Ga ook op pad om jouw ideale karperstek te vinden in het grote aanbod karperwateren dat Nederland te bieden heeft. Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s