Aas

De lente komt eraan: tijd voor karpervissen!

De temperatuur gaat omhoog en dat zorgt ervoor dat de karper weer actiever zal gaan worden. Het duurt echter nog even voordat het water waarin de karper leeft ook een stuk warmer zal zijn maar we kunnen stellen dat de komende periode er goed uitziet!

Welk aas moet ik in de lente gebruiken?

Het water waar de karper in leeft is nu nog koud maar zal de komende periode warmer worden naarmate te buitentemperatuur blijft stijgen. De karper zal langzamerhand ook actiever op zoek gaan naar voedsel en zal haar buik weer lekker vol willen eten. In het koudere water is het nu nog zaak om de vis te verleiden met dat ene aas waar de vis zin in heeft. Het is namelijk zo dat de vis in kouder water passiever is en je aas sneller voorbij zal zwemmen. De echte lekkernij zal de vis echter niet kunnen weerstaan en is een mooie vangst zeker mogelijk.

Kaas, Smac, mais en wormen doen het erg goed in de korte periode na de winter. Zelfs naar vis ruikend kattenvlees en gesuikerde peperkoek kan zorgen voor een mooie vangst in deze periode. In deze periode van het jaar is het experimenteren met verschillende soorten aas de ideale uitdaging voor de geduldige hengelsporter. Het koude water zorgt ervoor dat unieke smaken die het in de warmere perioden niet goed doen toch voor veel vangsten kunnen zorgen!

meatshapesandhooks

Welk materiaal moet ik gebruiken in de lente?

Karpervissen in de vroege lente is al een uitdaging op zich en de keuze van het materiaal is hierin essentieel. Ga je statisch vissen of juist actief karpervissen met de pen en op zoek naar de karper? Het laatste is in veel gevallen de betere keuze voor deze periode van het jaar. Net na de winter is het water nog koud en zal de karper langer op één plaats blijven liggen en is het dus noodzaak om de karper te vinden, te voeren en aan de haak te slaan.

Struinen tussen de struiken is leuk en kan zorgen voor een extra adrenalinestoot. Kijk over het water waar je azende karpers ziet en of je mogelijk beweging in het water ziet. Gooi hier en daar een handje voer in het water en loop een half uur later terug om je lijntje met de pen en stukje Smac het water in te gooien. Blijf niet te lang op één bepaalde stek en probeer het ergens anders eens waar je ook gevoerd hebt. Deze manier van vissen zorgt er niet alleen voor dat je kans op een vangst groter is maar ook dat je het zelf warm krijgt in de vroege, frisse lentezon.

maxresdefault-2

Partners:
Kindercoaching
Relatiegeschenken
LED verlichting tuin

Categorieën:Aas, Gadgets, Materiaal

Getagd als:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s