Materiaal

Visverlof voor België online bestellen.

Wie in Vlaanderen op open wateren wil vissen heeft een officieel visverlof nodig. Het visverlof voor Vlaanderen is online te bestellen via https://eloket.natuurenbos.be/visverloven/

Type visverlof

In Vlaanderen kunt u kiezen uit de volgende drie visverloven:

  • Jeugdvisverlof (gratis) kinderen onder 14 jaar zijn verplicht om, zonder begeleiding, met 1 hengel te vissen en de gevangen vis direct terug te zetten.
  • Gewoon visverlof (€11,16) waarbij de visser vanaf de oever, steiger of plateau dat verankerd is aan de oever mag vissen. De hengelaar mag hier gebruik maken van 1 of 2 hengels.
  • Groot visverlof (€45,86) waarbij de visser gebruik mag maken van 1 of 2 hengels en anders dan van de oever mag vissen. Ook is hij of zij bevoegd om te nachtvissen.


Let op:

  • Kinderen onder 14 jaar mogen zonder visverlof met 1 hengel vissen onder begeleiding van een ouder volwassene die in het bezit is van een gewoon visverlof.
  • Kinderen onder 14 die de gevangen vis mee willen nemen of gebruik willen maken van meer dan 1 hengel dienen een gewoon of groot visverlof aan te schaffen.
  • Bij wedstrijden kan er vrijstelling van een visverlof worden vergeven. Dit dient u echter eerst na te vragen bij de organisatie van de wedstrijd.

Een visverlof is altijd gelding van 1 januari tot en met 31 januari in hetzelfde jaar. Je visverlof voor het eerstvolgende jaar kan per 1 december worden aangevraagd.

cpbu2r7uiaabb7v

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s