Materiaal

Visverlof voor België online bestellen.

Wie in Vlaanderen op open wateren wil vissen heeft een officieel visverlof nodig. Het visverlof voor Vlaanderen is online te bestellen via https://eloket.natuurenbos.be/visverloven/

Type visverlof

In Vlaanderen kunt u kiezen uit de volgende drie visverloven:

  • Jeugdvisverlof (gratis) kinderen onder 14 jaar zijn verplicht om, zonder begeleiding, met 1 hengel te vissen en de gevangen vis direct terug te zetten.
  • Gewoon visverlof (€11,16) waarbij de visser vanaf de oever, steiger of plateau dat verankerd is aan de oever mag vissen. De hengelaar mag hier gebruik maken van 1 of 2 hengels.
  • Groot visverlof (€45,86) waarbij de visser gebruik mag maken van 1 of 2 hengels en anders dan van de oever mag vissen. Ook is hij of zij bevoegd om te nachtvissen.


Let op:

  • Kinderen onder 14 jaar mogen zonder visverlof met 1 hengel vissen onder begeleiding van een ouder volwassene die in het bezit is van een gewoon visverlof.
  • Kinderen onder 14 die de gevangen vis mee willen nemen of gebruik willen maken van meer dan 1 hengel dienen een gewoon of groot visverlof aan te schaffen.
  • Bij wedstrijden kan er vrijstelling van een visverlof worden vergeven. Dit dient u echter eerst na te vragen bij de organisatie van de wedstrijd.

Een visverlof is altijd gelding van 1 januari tot en met 31 januari in hetzelfde jaar. Je visverlof voor het eerstvolgende jaar kan per 1 december worden aangevraagd.

cpbu2r7uiaabb7v

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s