Aas

Karper pellets kopen? Waar moet je op letten?

karper pellets

Ga je karpervissen en overweeg je het gebruik van pellets? Voor het vissen op karper wordt steeds vaker gebruik gemaakt van pellets. Deze aassoort bestaat uit korte staafjes van een samengeperst meel. Pellets voor vissen zijn voedzaam, smakelijk voor de vis en bevatten alle noodzakelijke vitaminen zonder toegevoegde schadelijke conserveringsmiddelen. We vertellen je hier waar je op moet letten bij het vissen met pellets.

Wat zijn pallets?

Pellets voor het karpervissen worden gemaakt met vismeel als basis ingrediënt en is rijk aan oliën. Onder water ontstaat er dan een aantrekkelijk geurspoor, wat het vissen of bijvoeren met karper pellets effectief maakt. Wanneer de vis pellets in aanraking komen met het water, lossen ze langzaam op.

Pellets zijn goed in te zetten bij je karpervisserij, doordat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn, kan je er heel selectief mee vissen. Daarnaast zit er ook verschil in de oplosbaarheid en hardheid. De meeste karper pellets zijn hard en hebben een oplostijd tussen de 1 en 24 uur, de pellets die minder snel oplossen kunnen prima aan een hair als haakaas gebruikt worden. Haakpellets zijn zachter en deze kun je bijvoorbeeld bij het penvissen direct op de haak monteren.

Welke pellets voor karper?

De bekendste pellets bij karpervissers, zijn de zogenaamde Halibut pellets. Dit is een pellet met een centraal gat, midden door de pellet heen. Halibut pellets is gemaakt van heilbot voer, marine vismeel en gezuiverde visolie. Het heeft een unieke geur en smaak, de karper is er gek op.

Koop het best een pellet van kwaliteit, als het mogelijk is het liefst zo vers mogelijk. Hengelsportwinkels die een hoge doorvoersnelheid van aas hebben, kunnen vaak de verste producten leveren, daar de voorraad bij hun snel verkocht is.

Hoe bewaar je de pellets?

Karper pellets moeten koel en droog bewaard worden, heb je grote hoeveelheden dan kan je ze het beste in afgesloten emmers opbergen.

Vissen met pellets? Koop ze hier.

Categorieën:Aas

Getagd als:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s