Aas

Wat is het beste karperaas voor het voorjaar

De winter is in volle gang en de temperaturen dalen tot onder het vriespunt. Veel karpers bevinden zich op dit moment onder een laagje ijs en dat geeft de karperliefhebber de kans om zich voor te bereiden op het voorjaar. De keuze van het aas heeft daarin een hoge prioriteit en daarom vertellen we je welk aas het beste zal scoren in het voorjaar. Lees hier alles over het aas dat je moet kiezen om de vangst in het voorjaar te optimaliseren!

karperaas-boilies

Het ideale aas voor de koude wintermaanden

In de maanden januari, februari en maart kan de temperatuur nog wel eens ver onder het vriespunt zakken en de karper zal dan minder actief op zoek zijn naar voedsel. Het heeft dus ook geen zin om uitgebreid te gaan voeren aangezien de vis simpelweg minder actief is. De juiste aas-keuze kunnen je kansen op een goede vangst vergroten in de koudere temperaturen. Dat men minder voert kan dus een voordeel zijn mits je dit voordeel goed gebruikt.

– Een witte pop-up boilie scoort vaak erg goed bij koudere temperaturen en dagen met minder licht. Strooi een mengsel van mais, hennep en verkruimelde boilies eromheen en de karper zal absoluut interesse tonen in je aas.

pop-up

Koop hier je pop-up boilies

– Glow in the dark wormen doen het vaak goed op dagen met minder licht. Dankzij het opvallende licht zal de vis automatisch aandacht schenken aan het aas.

ff_kitchen_f

Koop hier je glow in the dark wormen

– Tijgernoten met flavourdip. Dompel je tijgernoten in een flavourdip en creëer een wolk van geur en smaak in het water. Je tijgernoten zijn plotseling een stuk aantrekkelijker. Gebruik wel flavours op alcohol basis, door winterse temperaturen kan de flavour op oliën verdikken en zijn werking verliezen.

tijgernoten_slijm_2

Koop hier je tijgernoten

– Maden zijn zeker aan te raden om in het voorjaar te gebruiken aangezien de witvis minder actief is. Combineer een handvol maden met een pop-up constructie en de karper zal de verleiding niet kunnen weerstaan. Castors of namaak maden zijn natuurlijk ook te gebruiken. Desnoods besproei je ze nog met een aantrekkelijke flavour voor een echte smaak sensatie.

maden

Koop hier je imitatie maden

Geur, kleur en smaakstoffen combineren

Waar men in het najaar nog wel eens uit wil schieten met het voeren van de karper en andere witvis is het voorjaar de ideale periode om je aas-kennis te testen. De karper is minder actief op zoek naar voedsel maar juist die ene combinatie tussen geur, kleur en smaakstoffen kunnen de vis verleiden tot een aanbeet. Experimenteer met verschillende soorten boilies, natuurlijk aas en flavours om een onweerstaanbare maaltijd voor te schotelen voor de karper. Succes!

Koop hier al je karperaas

Categorieën:Aas, Materiaal, Stekken

Getagd als:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s