Aas

Verstopte oren zorgen ervoor dat uw hond niet meer goed kan horen!

Oren zijn voor veel levende wezens ontzettend belangrijk, dit geldt ook voor de hond. Honden gebruiken hun oren om te communiceren met andere honden. Daarnaast zit het evenwichtsorgaan van de hond aan het binnenoor. Zoals je merkt zijn de oren van de hond ontzettend belangrijk voor het beestje. Het is dan ook zeker de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de hond dat er goed voor de oren van de hond gezorgd wordt. Een hond met een gezond paar oren zal zich in het dagelijks leven stukken beter en gelukkiger voelen. Dit is voor de hond en voor jou als eigenaar van de hond enorm aangenaam. De gezondheid van je hond is natuurlijk ook van invloed op hoe jij je voelt. Hoe gezondheid en vrolijkheid van de hond zal ook van positieve invloed zijn op jouw gemoedstoestand!

Oren hond schoonmaken

Doordat de oren zo belangrijk zijn voor de hond, zijn deze ook extra gevoelig. De oren van de hond kun je schoonmaken op verschillende manieren. Er zijn diverse soorten oorreinigers op de markt te verkrijgen waarmee u de viezigheid uit de oren van de hond kunt verwijderen. Ook kun je de oren van de hond schoonmaken middels een wattenstaafje, dit zal in eerste instantie een lastig proces zijn omdat de hond hiervan zal schrikken. Op de lange termijn zal dit gemakkelijk en gemakkelijker gaan. Het is dan ook raadzaam om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen!

Wat heeft mijn hond in het oor?

Als je geconcludeerd hebt dat er iets mis is met de oren van je hond, zijn er meerdere mogelijke pijnpunten in het oor. De meest voorkomende zijn oorsmeer en oormijt. Hierin is het één meestal het gevolg van het ander. Oormijt bij honden wordt vaak veroorzaakt door een ophoping van oorsmeer. Het overtollige oorsmeer is een broeinest voor bacteriën en oormijt. Beiden zijn vaak te behandelen met middelen die je gewoon op het internet kunt kopen. Mocht de hond na behandeling nog steeds last hebben van het oor, dan is een bezoekje aan de huisarts aan te raden!

Categorieën:Aas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s