Buitenland

Vissen in het buitenland

Als je net zo een fanatieke visser bent als ik, dan zit je elk vrije uur dat je hebt aan de kant van het water of op een boot met een hengel in je hand. Wanneer ik niet hoef te werken of te studeren dan ben ik wel met vissen bezig. Ik vind het heerlijk om in alle rust aan de waterkant te zitten terwijl je geniet van de natuur. Wanneer dan je dobber naar beneden wordt getrokken dan sla je de vis aan de haak en haal je hem binnen. Dat geeft zo een kick om een enorme vis te vangen!

Omdat ik in Nederland woon vis ik voornamelijk in Nederland. Ik denk dat ik inmiddels wel elke visplek heb gehad en bijna elke vissoort die in Nederland voorkomt heb gevangen. Daarom wilde ik graag op andere plekken gaan vissen, in het buitenland. Wanneer ik op vakantie ging dan nam ik altijd al mijn hengelspullen mee, maar ik wilde meer ontdekken in het buitenland. Daarom besloot ik om een tijd in Frankrijk te gaan leven om van daaruit mijn passie voor vissen uit te breiden. Frankrijk kent ontzettend veel rivieren, meren en ligt aan de atlantische oceaan. Veel verschillende soorten wateren dus met een enorme diversiteit aan vissoorten. Ik had onwijs veel zin om mijn nieuwe avontuur te gaan beginnen.

Echter moest ik wel nog een aantal zaken regelen. Ik moest een woning zoeken en moest gaan werken in het buitenland, wat ik toch ook wel spannend vond. Een nieuwe taal, een nieuwe baan, nieuwe mensen en een nieuwe omgeving. Even wennen dus, maar uiteindelijk lukt het wel. Ik ben gaan werken in de toerisme, omdat je als Nederlandstalige wel gewild bent op campings waar veel Nederlanders komen. Zo had ik door mijn werk op de camping ook direct een plek om te wonen, want ik kreeg voor mijn werkzaamheden niet alleen salaris, maar ook een verblijfplaats. Alles in één keer geregeld dus en zo kon ik naast mijn werkzaamheden focussen op het vissen.

Het is echt genieten wanneer je met je visspullen aan de kant van een rivier zit, omringd door prachtige bergen. De zon komt een beetje op en je luistert naar het geluid van het stromende water en de fluitende vogeltjes. Maar niet alleen in bergbeekjes heb ik gevist. Ook in grote meren vanaf een boot en op de Atlantische Oceaan. Eigenlijk alle soorten wateren waar ik van te voren al wilde vissen. Overal waar ik heb gevist waren weer andere vissen, de ene nog kleurrijker dan de andere, maar vooral nog groter dan de andere. Ik heb vissen van tientallen kilo’s gevangen op zee, waarbij het soms een uur kostte om de vis binnen te hengelen. Dit was een viservaring om nooit te vergeten.

Ik kan het iedereen aanraden om zijn passie, of dat nu vissen is of iets heel anders is, te volgen al moet je er voor naar het buitenland. Sterker nog, dat maakt het avontuur alleen maar groter, spannender en leuker. Er is altijd wel een oplossing wat huisvesting en werk betreft. Ik heb uiteindelijk bijna een half jaar in Frankrijk gezeten en die tijd vloog voorbij. De tijd vliegt als je jouw passie najaagt.

Categorieën:Buitenland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s