Aas

Vissen in de winter

Het winterseizoen staat weer voor de deur en dat wil zeggen dat de vis zich totaal anders gaat gedragen. Natuurlijk is er in de aanloop naar de winter al heel veel veranderd maar zal de vis zich in de komende periode nog schuwer op gaan stellen. Kan je het toch niet laten om de vishengel te laten staan en vind je het een uitdaging om de overwinterende vis aan je haak te slaan? Dan moet je echt even rekening houden met de volgende feitjes.

karpervissen in de winter

Bron: Karperkrant.nl

Welk water te bevissen in de winter?

Ga je op karper vissen en is het water nog net niet bevroren? Dan is het geen enkel probleem om je hengeltje uit te gooien en je kansen te wagen op het vangen van een mooie karper. Een goede voorbereiding is het halve werk zullen we maar zeggen. Sommige wateren zijn namelijk ware hotspots als het gaat om de aanwezigheid van karpers. Deze wateren zijn vooral uitlaten van fabrieken, of wateren met een hogere temperatuur. De karper trekt in de winter naar de warmere plekken in het water en dit zijn vaak uitlaten, water onder bruggen en onderbrekingen zijn echte verzamelplekken voor de karper. Dus ga je in de winter op karper vissen? Ga dan op zoek naar de warmere wateren en laat je verrassen!

 

Welk aas is geschikt in de winter?

In de koude wateren is het gebruik van boilies zeker aan te raden maar zit hier veel verschil in de soort boilie. In het koude water lossen oliën moeilijker op dan warmer water en daarom is het erg belangrijk dat je een boiliesoort kies waarbij de olie ook goed oplost in koud water. Boilies die gebruik maken van ethyl alcohol zijn hiervoor uitermate geschikt. Ook fluor maden en fluor pop-up boilies zijn geschikt voor het karpervissen in de winter. Het bijvoeren kan het beste met maden zo lang de overlast van brasem en voorn beperkt blijft.

wintervissen op karper

Bron: Karpervissenuniversiteit.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s