Gadgets

Jongeren laten de vishengel vaker thuis, wél meer karpervissers

Mogelijk heb je het bericht gelezen, de Gelderlander heeft onderzoek gedaan naar de vissport onder de jeugd uit Arnhem en omgeving. Het resultaat; de hengelsport is een stuk minder populair, maar het karpervissen trekt juist meer jeugdig publiek. Deze resultaten zijn gebaseerd op de cijfers van hengelsportverenigingen rondom Arnhem.

Afname van jeugdige leden

Uit het onderzoek blijkt dat gemiddeld slechts 80 van de 700 leden 14 jaar of jonger is. Twee decennia geleden lag dit aantal vele malen hoger en was de hengelsport een echte dagelijkse sport te noemen. Op vrije dagen is het aantal jeugdige hengelsporters aanzienlijk aanwezig maar waar de jeugd vroeger ook nog eens na schooltijd naar de lokale hengelsportvereniging kwam, is dat nu in mindere mate het geval. Op het karpervissen na.

hengels karpervissen

Vissen met meer elektronische apparaten

De techniek heeft ook in de hengelsportwereld zijn intrede gedaan en dat is te merken bij jeugdige vissers. De jeugd van tegenwoordig wordt veel sterker aangetrokken tot de nieuwste technische gadgets en wil dit ook direct in de praktijk toepassen. Het karpervissen, waar elektronische hulpmiddelen niet meer weg te denken zijn, is dan ook sterk in populariteit gestegen. Het lekker in de luie stoel wachten, tot de beetverklikker zich laat horen, heeft de harten van het jonge publiek gewonnen. Een spelletje spelen op de iPhone of tablet zonder om te hoeven kijken naar je hengeltop of dobber blijkt een nieuwe trend te worden.

karper tussen hengels

Plezier de belangrijkste factor

De reden waarom de karpervisser steeds vaker aan de waterkant te vinden is, komt door de adrenalineboost die je krijgt wanneer de beetmelder zich laat horen en de het drillen begint. Juist die ene adrenalinestoot kan voor een voldaan gevoel zorgen bij de karpervisser. De teleurstelling is dan ook enorm wanneer een lange dag aan de waterkant geen vangst heeft opgeleverd. De iPhone, tablet, laptop of MP-3 speler kan niet voldoen aan het plezier dat je krijgt van een goed gehaakte karper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s