Aas

Welke boilies moet ik gebruiken?

De populariteit van boilies groeit!

De boilie is al jaren het populairste aas voor het karpervissen. De naam (boilie) stamt af van het Engelse woord boiled en zijn in werkelijkheid gekookte bolletjes deeg. Deze bolletjes deeg hebben door het koken een harde buitenlaag gekregen waardoor er minder witvis gehaakt werd en gerichter op karper gevist kon worden.

De boilie is door de jaren heen gegroeid tot het meest populaire soort aas op de markt. De voornamelijkste reden daarvoor is dat je alle kanten op kunt met de boilie. Een bolletje deeg is namelijk erg makkelijk te voorzien van ingrediënten en flavours waar de karper mee te lokken valt. De boilie wordt door bijna iedere karpervisser gebruikt, al is dit vaak in een combinatie met partikels en ander karperaas.

boilies

Zelf boilies maken kost tijd en vieze handen.

Het zelf maken van boilies met een boilieplank is enorm lastig waarbij alles plakt en enorm stinkt. Het gebruik van professionele machines voor het draaien van boilies is duur maar zal wel resultaat opleveren. Het leuke aan het zelf maken van boilies is dat je kunt experimenteren met smaken, geuren en ingrediënten. Test je boilies zelf uit en ervaar hoe de karper reageert op jouw creatie. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze boilies te kopen.

Heeft het jaargetijde invloed om mijn keuze boilies?

Bij de keuze van boilies dien je naar een aantal factoren te kijken. Naast het water en de manier van vissen is het jaargetijde een belangrijke factor bij het kiezen van de ideale boilie. In de winter en begin van de lente is de vis eerder op zoek naar voedsel met een hoge voedingswaarde aangezien de vis moet aansterken en voedsel schaars is. Een zoete boilie zal het in dit jaargetijde dan ook ontzettend goed doen. In de zomer en herfst, waar het water boven de temperatuur van 15 graden uitkomt, zal de vis niet zo kieskeurig zijn en zo’n beetje iedere aasbal aantrekkelijk vinden. De vis wil in deze periode dan ook weer een reserve opbouwen voor de winter en zal zich helemaal volvreten. Aan het einde van de herfst zal een boilie met hoge voedingswaarde het dan ook erg goed doen!

Ons advies: experimenteer met geuren, smaken en voedingswaarden. Prettige vangst!

Categorieën:Aas, Materiaal

Getagd als:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s